Fajtagondozók lettünk!

Tisztelt tagság, érdeklődők!

Egyesületünk élete ezen a héten nagy mérföldkőhöz érkezett. 2017-es megalakulásunk óta azon dolgozunk, hogy a tagjaink, tenyésztőink által tenyésztett fajtának, a leonberginek fajtagondozó egyesülete lehessünk, érdemben is tehessünk a fajta szakszerű tenyésztéséért, állományának javításáért.

Örömmel értesítünk minden kedves tagot és az Egyesületünk munkája iránt érdeklődőket, hogy Egyesületünk fajtagondozói pályázata a MEOESz részéről elbírálásra került, Egyesületünk elnyerte a fajtagondozói státuszt! Így a 2021-es évben a leonbergi fajta is rendelkezik már a jogszabályban előírt két fajtagondozó Egyesülettel. A tenyésztői munka ezt követően már csak valamelyik egyesület felügyelete alatt, keretein belül folyhat. Tudjuk, hogy az igazi munka csak most fog kezdődni, de szabályzataink világosak, összhangban állnak, mind a fajtaország (Németország), mint a másik fajtagondozó (LEOE) szabályzataival.

Tagjainknak megköszönjük, hogy kitartottak mellettünk, és közösen eljutottunk idáig. Kérünk benneteket, hogy figyeljétek a hírleveleket, hiszen számos változással fogtok a jövőben találkozni. A tagfelvétel folyamatos, a belépéssel kapcsolatos részleteket, a belépési nyilatkozatot honlapunkon megtaláljátok.

Minden tenyésztőnknek, tagunknak jó kutyázást, jó egészséget kívánunk!

Baráti üdvözlettel:

MLE elnökség